Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΡΑΜΑΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΗ 

DOSTINEX 2 KOYTIA 33 EYR
CONTROLOC 20 MG 3 KOY 44 EYR
ZOLOFT 100MG 2 KOY 51.93 EYR
SALUREX 40MG 1 KOY 1.96EYR
BETALOC 25MG 1 KOY 6.72 EYR
LEXOTANIL 3 MG 2KOY 9.95EYR
MOTTILIUM 1 KOYT 5.68 EYR
BUSCOBAN 3 KOY 16 EYRG
EMELIN FF 2 KOY 20.87 EYR
NEUROBION 2 KOYT 5.92 EYR
MILK THISTLE 1 KOY 21 EYR
STARFLOWER 1 KOY 42.50
SELENIUM 1 KOYT 14,92 EYR
CILEST 2 KOYT 13.27 EYR
PANADOL ACTIFAST 4 KOYT 13.96
DICLAC 75MG 2 KOYT 17.56
ICEPOWER GEL 3 KOYT 27.59 EYR
CIRCADIN 2 MG 7 KOYT 149 EYR
BEPANTHOL 1 KOYT 9 .50
EUBOS 2 KOYT 27.31 EYR
SNIP 2 KOYT 3 KOYT 14 .58 EYR
FENTANIL 25MG

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Εχθροί του καρκίνου
 



Τα φυτοχημικά συστατικά θεωρούνται υπεύθυνα για την αντικαρκινική δράση πολλών τροφών. Ουσιαστικά, πρόκειται για στοιχεία που θωρακίζουν τα φυτά απέναντι στις
μικροβιακές εισβολές και τις λοιμώξεις, ενώ προστατεύουν και το δικό μας σώμα, προφυλάσσοντας τα θρεπτικά συστατικά των τροφών στη διαδρομή τους κατά την πέψη, ώστε να φτάσουν ακέραια στο λεπτό έντερο και να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Έχουν αντιοξειδωτική δράση και φαίνεται ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Στα φυτοχημικά συστατικά (περιέχονται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά) ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή.


Πικραμύγδαλα
 
 
Η βιταμίνη B17 είναι ίσως η πιο ισχυρή αντικαρκινική βιταμίνη της φύσης. Η πικρή τους γεύση τα έχει κάνει ανεπιθύμητα, όμως η αντικαρκινική αξία τους είναι πραγματικά τεράστια.
Χρειάζεται λίγη προσοχή στην κατανάλωσή τους, επειδή περιέχουν υδροκυάνιο. Μην ανησυχείτε όμως. Για να πεθάνει κάποιος, θα πρέπει να καταναλώσει χιλιάδες μέσα σε λίγες ώρες. Εάν η χρήση είναι προληπτική, τότε τρία έως πέντε πικραμύγδαλα τη μέρα, είναι αρκετά.
 
 
 
Βερύκοκα
 
 
 
Κι όμως δεν είναι το ίδιο το βερύκοκο αντικαρκινικό, αλλά ... το κουκούτσι του. Έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το πικραμύγδαλο, αν και υποστηρίζεται οτι έχει ακόμα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη B17. Ακουλουθείτε την ίδια μέθοδο με τα πικραμύγδαλα. Όταν έρθει η εποχή τους λοιπόν, μην πετάξετε τα κουκούτσια. Για να προλάβω την απορία σας, μέσα στο κουκούτσι εμπεριέχεται η ψύχα του. Αυτή είναι που τρώμε. Σπάστε το λοιπόν με ένα σφυράκι και... καλή σας όρεξη.
 
Διαβάστε περισσότερα για την ανακάλυψη της αντικαρκινικής τους ιδιότητας καθώς και για τη φυλή που δεν αρρώσταινε ποτέ  από καρκίνο:  Καταπολέμηση του καρκίνου με πικραμύγδαλα και κουκούτσι από βερύκοκο




Κουρκουμάς & Κάρυ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πρόκειται για μπαχαρικά γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Τα τελευταία, όμως, χρόνια γίνονται μελέτες που προσπαθούν να διερευνήσουν τη σύνδεσή του με την πρόληψη του καρκίνου. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα χαμηλά ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου στην Ινδία, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα υψηλά ποσοστά στις δυτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, οφείλονται στην αυξημένη κατανάλωση κουρκουμά από τους Ινδούς. Μάλιστα, ερευνητές από το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Τέξας απέδειξαν σε μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009 ότι η κουρκουμίνη (ουσία που περιέχει ο κουρκουμάς) έχει την ιδιότητα να «διαχωρίζει» τα καρκινικά κύτταρα από τα φυσιολογικά και να σκοτώνει τα καρκινικά. Προσθέέστε το λοιπόν όπου είναι δυνατόν. Το κάρυ αποτελεί μέρος του κουρκουμά, αφού ο κουρκουμάς είναι μείγμα μπαχαρικών.
 
 
Διαβάστε περισσότερα για τον κουρκουμά και για το κάρυ


Πράσινο τσάι
 
 
Η αντικαρκινική δράση του τσαγιού οφείλεται στις πολυφαινόλες που περιέχει, γνωστές ως κατεχίνες. Σύμφωνα με μελέτες, το πράσινο τσάι μπορεί να προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων, κυρίως σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του δέρματος. Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπίρμινγκχαμ των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού προφυλάσσουν και από τον καρκίνο του δέρματος, χάρη στην ιδιότητά τους να «διορθώνουν» το DNA που έχει υποστεί βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
Tip Εντάξτε στην καθημερινότητά σας 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι.
 
 
Διαβάστε τη λίστα με τα καλύτερα αντιοξειδωτικά τσάγια: Τα καλύτερα αντιοξειδωτικά
 
 


Σκόρδο & Κρεμμύδι
 

 
 
 
 
Το σκόρδο, όπως και το κρεμμύδι, είναι τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες και ενώσεις με βάση το θείο, οι οποίες θεωρείται ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου (κυρίως του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου). Πρόσφατη, μάλιστα, έρευνα από το τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο συνδέει την κατανάλωση σκόρδου με μειωμένη εμφάνιση καρκίνου του μαστού.
 
Διαβάστε τις εκπληκτικές ιδιότητες του σκόρδου και του κρεμυδιού.


Κακάο
 
 
 

Οι κατεχίνες και οι προκυανιδίνες (ισχυρά αντιοξειδωτικά) που περιέχει το κακάο περιορίζουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή, παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες που να αποδεικνύουν την αντικαρκινική δράση του κακάο, η μαύρη σοκολάτα (που αποτελείται από κακαόμαζα σε ποσοστό που φτάνει το 75%) φαίνεται να έχει μια θέση στη λίστα με τις τροφές που θεωρείται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο.
Tip Δύο κομμάτια μαύρης σοκολάτας την ημέρα μπορούν να αντικαταστήσουν άλλα γλυκά και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού σας.
 
Διαβάστε περισσότερα για τη σοκολάτα
 


Λιπαρά ψάρια
 
 
 
 
Τα λιπαρά ψάρια (π.χ. οι σαρδέλες, ο σολομός, το σκουμπρί), όπως και οι ξηροί καρποί (κυρίως τα καρύδια), είναι τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία φαίνεται να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι έρευνες συνδέουν τη συστηματική κατανάλωση των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων με προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη μετα-ανάλυση από το Τμήμα Ουρολογίας του Πανεπιστημίου «Mc Gill» στο Μόντρεαλ, άτομα που καταναλώνουν συστηματικά ω-3 λιπαρά οξέα παρουσιάζουν 63% μειωμένη θνησιμότητα από καρκίνο του προστάτη.
Διαβάστε τη λίστα με τις πλούσιες σε ω-3 τροφές
 
 
Ελαιόλαδο
 
 
 
Ελληνική επιδημιολογική έρευνα από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Γραφείο Επιδημιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το τμήμα Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτριο Τριχόπουλο, δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκριτο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η προσήλωση στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή (η οποία βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση ελαιόλαδου) σχετίζεται με μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Για περίπου 10 χρόνια, επιστήμονες παρακολούθησαν 14.800 Ελληνίδες και διαπίστωσαν 240 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.

Διαβάστε περισσότερα για το ελαιόλαδο
 
 


Μπρόκολο
 
 
 
 

Τα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών) θεωρείται ότι προστατεύουν από την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου, κυρίως του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του στομάχου. Οι επιστήμονες μιλούν για θεαματική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε ανθρώπους με διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και συγκεκριμένα σε σταυρανθή λαχανικά, λόγω των φυτοχημικών ενώσεων που περιέχουν. Πρόσφατη, μάλιστα, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ουσία σουλφοραφάνη (πηγή της οποίας είναι το μπρόκολο) βοηθά τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα καρκινικά κύτταρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.
Tip Η κατανάλωση 3-4 μερίδων σταυρανθών λαχανικών την εβδομάδα θεωρείται ότι προστατεύει κυρίως από την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού.
 
 


Ντομάτα
 
 
 
Η ντομάτα θεωρείται εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει (φυτοχημικό με έντονη αντιοξειδωτική δράση). Το λυκοπένιο, εκτός από το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που προσφέρει στην ντομάτα, έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων και οδηγούν στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Πρόσφατες, μάλιστα, μελέτες συνδέουν την ουσία αυτή με την προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου και ειδικά του προστάτη. Σύμφωνα με έρευνες, το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας λυκοπενίου που προσλαμβάνουμε προέρχεται από προϊόντα με βάση την ντομάτα (π.χ. ντοματοπολτός, ντοματοχυμός, σάλτσα ζυμαρικών, κέτσαπ). 
Προτιμήτε τη ντομάτα σε χυμό ή μαγειρεμένη με φυτικό λάδι όπως ελαιόλαδο, για μέγιστη απόδοση.
 
Διαβάστε περισσότερα για τις τροφές που περιέχουν λυκοτένιο
 
 

Φράουλα & Βακκίνια
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι φράουλες, όπως και κάποια είδη μούρων (π.χ. βατόμουρα, μύρτιλλα), είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, που είναι γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο συγκέντρωσαν εργαστηριακές μελέτες και μελέτες σε ανθρώπους και παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους, τα οποία αποδεικνύουν την προστατευτική δράση των φρούτων αυτών απέναντι στις οξειδωτικές και κυτταρικές λειτουργίες που οδηγούν στην ανάπτυξη καρκίνου.
 
 
Διαβάστε περισσότερα για τα υπέροχα βακκίνια
 


Λεμόνι
 
 
 
 


Το λεμόνι καταπολεμά τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος… τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.

Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201


Διαβάστε: Λεμόνι: 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία
και φυσικά δείτε Τα υπέροχα οφέλη του λεμονόνερου στην υγεία μας





Σελήνιο


Ο καθηγητής παθολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σ. Καραγιαννόπουλος βασιζόμενος σε πλήθος μελετών, αναφέρει πως το σελήνιο – είναι ένα ιχνοστοιχείο όπως ο σίδηρος – είναι αντικαρκινικό.
Έχετε μήπως δει κανένα γιατρό να το χορηγεί στους ασθενείς του; Πείτε το μου για να σας πω μπράβο.
Η Κίνα πραγματοποίησε μελέτη σε 300.000 άτομα μαζί με το Πανεπιστήμιο Cornel των ΗΠΑ σχετικά με το σελήνιο επί 10 έτη. Είδατε τη μελέτη δημοσιευμένη πουθενά; Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Το σελήνιο προλαβαίνει τον καρκίνο και βοηθάει τη θεραπεία του στο αρχικό στάδιο μαζί με βιταμίνη Ε.



Διαβάστε περισσότερα για το Σελήνιο
 
 

 

Μαγειρική Σόδα



 
 
 
 
 
 
Ναι! Καλά διαβάσατε! Η μαγειρική σόδα προέρχεται από ένα φυσικό ορυκτό και είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα.

Ο δρ Tullio Simonici και ο Mark Sircus συμβουλεύουν την χρήση μαγειρικής σόδας, ακόμη και για την πιο σοβαρή από τις ασθένειες του: τον καρκίνο!

Δυστυχώς, παρ' όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η μαγειρική σόδα πράγματι έχει τεράστιες δυνατότητες, όπως η αποτελεσματική και μη τοξική θεραπεία του καρκίνου, η συμβατική ιατρική αρνείται να το δεχθεί, αφού η μαγειρική σόδα δεν θα δώσει ποτέ τεράστια κέρδη για τις φαρμακευτικές εταιρείες.
 
Διαβάστε πως έθαψαν τη θεραπεία με τη μαγειρική σόδα
 
 
 
 
Καρότο 
 



Πολλά είναι τα οφέλη του καρότου στην υγεία μας, κυρίως για το αναπνευστικό, τη χοληστερίνη και πολλά άλλα. Ωστόσο το καρότο περιέχει και φαλκαρινόλη, η οποία είναι μια δραστική αντικαρκινική ουσία.

Διαβάστε περισσότερα για το Καρότο



Ρόδι



Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. ­Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποι­κιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδω­τική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.

Διαβάστε περισσότερα για το καταπληκτικό Ρόδι





Κάνναβις
 






Ομάδα Αμερικανών ειδικών σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Cancer Therapeutics υποστηρίζει οτι, συστατικό της Ινδικής Κάνναβης μπορεί να εμποδίσει τον καρκίνο του μαστού να δώσει μεταστάσεις σε άλλα σημεία του σώματος. Ερευνητική ομάδα από το Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον δρ Σον Μακ Aλιστερ, ευελπιστούν ότι η κανναβιδιόλη (cannabidiol ή CBD), μπορεί να είναι μια μη τοξική εναλλακτική λύση στη χημειοθεραπεία.

Σε αντίθεση με την ινδική κάνναβη, η κανναβιδιόλη δεν έχει ψυχο-ενεργές ιδιότητες, επομένως η χρήση της δεν παραβαίνει τους νόμους. Σπεύδουν, πάντως, να διευκρινίσουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν συστήνουν τη χρήση ινδικής κάνναβης σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Προσθέτουν, επίσης, ότι είναι απίθανο οι αποτελεσματικές συγκεντρώσεις της κανναβιδιόλης στον οργανισμό να επιτυγχάνονται διά του καπνίσματος ινδικής κάνναβης. Η κανναβιδιόλη δρα μπλοκάροντας τη δραστηριότητα του γονιδίου Id-1, το οποίο πιστεύεται ότι ευθύνεται για την επιθετική εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων μακριά από το αρχικό σημείο του όγκου. Προηγούμενη μελέτη για την κανναβιδιόλη είχε δείξει ότι μπορεί να μπλοκάρει τους επιθετικούς καρκίνους του εγκεφάλου. Η παρούσα μελέτη δείχνει ότι έχει παρόμοια επίδραση και στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Δείτε το επίμαχο βίντεο: Πως η Κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο


 
 
 
 
Σιταρόχορτο


 Το σιταρόχορτο περιέχει τεράστια περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη. Τι σημαίνει αυτό;. Σημαίνει οτι περιέχει τεράστια ποσότητα οξυγόνου. Ως γνωστόν λοιπόν, ο καρκίνος δεν έχει καθόλου καλή σχέση με το οξυγόνο. Το θαυματουργό σιταρόχορτο είναι ιδανικό για πλειάδα παθήσεων, μεταξύ των οποίων και του καρκίνου. 

Διαβάστε λεπτομερώς τις καταπληκτικές ιδιότητες του σιταρόχορτου και μάθετε και για το Ινστιτούτο της Ανν Γουίκμορ στα Γιάννενα.




Και κάποιες γενικές αρχές...

Βασική προϋπόθεση της ανάπτυξης του καρκίνου, είναι το όξινο, γεμάτο υδατάνθρακες και χωρίς οξυγόνο περιβάλλον.

Εξαλείφοντας αυτούς τους παράγοντες "φιλοξενίας", θα ελαχιστοποιήσετε τη πιθανότητα ανάπτυξης του καρκίνου.
Μια πολύ καλή εικόνα θα σας δώσει  το καταπληκτικό άρθρο : 

Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα

Τέλος ακολουθώντας μια αλκαλική διατροφή, εξουδετερώνετε πλήρως το όξινο περιβάλλον που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του καρκίνου και πολλών άλλων παθήσεων.

Μωυσής

Διαβάστε περισσότερα http://alttherapy.blogspot.com/2012/10/o-21.html#ixzz2B6DYsQa1

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


1 Νοεμβρίου 2012


κ Αναστασία Λαγαρή
Αθήνα



Αξιότιμη κυρία,

Η Λέσχη Λαϊονές Λευκωσίας – Κερύνειας, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της για την ευγενή βοήθεια που προσφέρατε εθελοντικά καθ’ολη τη διάρκεια της εκδήλωσης της Λέσχης,  «HAPPY  DAY», που έγινε την Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2012 στο ΜΑΡΚΙ στον Ιππόδρομο.

Τέτοιες χειρονομίες τιμούν εσάς και δίνουν κουράγιο σε μας  για να συνεχίσουμε το έργο μας για το καλό των συνανθρώπων μας.

Τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης αυτής θα διατεθούν για την πληρωμή διδάκτρων και ότι άλλο οικονομικό πρόβλημα προκύψει σε άπορο και αριστούχο παιδί που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το παιδί αυτό έχει υιοθετηθεί από τη Λέσχη μας,  η οποία ανάλαβε να το ενισχύει οικονομικά μέχρις ότου τελειώσει το Πανεπιστήμιο.

Ελπίζουμε  ότι θα σας έχουμε πάντοτε στο πλάι μας για μελλοντικές μας εκδηλώσεις.
Σας ευχαριστούμε και πάλι.


Με Λαϊονικούς Χαιρετισμούς,




Λ/ς  Μαίρη Πούτρου
Πρόεδρος Λέσχης

ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Κ ΑΣΘΕΝΕΙΣ


Εισαγωγή 

Επώδυνες πληγές στο στόμα είναι ένα σύμπτωμα της νόσου του Behcet 

Hulusi Behçet

Νόσος Αδαμαντιάδη-Behcet είναι το όνομά του μετά από μια τουρκική δερματολόγο (ειδικό δέρμα) που ονομάζεται Hulusi Behçet. Behçet ήταν το πρώτο πρόσωπο για να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που ήταν προηγουμένως πιστεύεται ότι είναι άσχετα συμπτώματα είναι στην πραγματικότητα που προκαλείται από μια ενιαία κατάσταση.
Ο Δρ Behçet δημοσιεύθηκε αρχικά πορίσματα του το 1936 και η κατάσταση έχει γίνει γνωστό ως η νόσος του Behcet από τότε.
Η νόσος του Behcet είναι μια σπάνια και ελάχιστα κατανοητό πάθηση που προκαλεί φλεγμονή (οίδημα) των αιμοφόρων αγγείων.
Είναι επίσης γνωστή ως σύνδρομο του Behcet.  
Η φλεγμονή παρουσιάζεται συχνά στο στόμα και τα γεννητικά όργανα, η οποία οδηγεί σε δύο πιο κοινά συμπτώματα της νόσου του Behcet:
  • έλκη στο στόμα  - επώδυνη, σαφώς καθορισμένες στρογγυλό ή οβάλ πληγές που σχηματίζουν στο στόμα
  • έλκη των γεννητικών οργάνων
Πάντως, η φλεγμονή μπορεί να επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται σε όλο το σώμα και μπορεί να προκαλέσει μια ευρεία ποικιλία των συμπτωμάτων. Αυτά μπορεί να είναι σχετικά ήπιες, όπως  πονοκεφάλους καιακμή , ή πιο σοβαρές, όπως  η απώλεια όρασης . Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο .
Διαβάστε περισσότερα για τα συμπτώματα της νόσου του Behcet .
Δεν υπάρχει μοναδική δοκιμασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση της νόσου του Behcet . Η διάγνωση γίνεται συνήθως με βάση τα συμπτώματά σας και αποκλείοντας άλλες συνθήκες.

Τι προκαλεί τη νόσο Αδαμαντιάδη-Behcet;

Η αιτία της νόσου του Behcet είναι άγνωστη, αν και οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι μια αυτοάνοση πάθηση. Μια αυτοάνοση πάθηση είναι όπου το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια στη μόλυνση και την ασθένεια, επιτίθεται λανθασμένα υγιή ιστό. ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο λύκος  είναι παραδείγματα πιο συχνές αυτοάνοσες καταστάσεις.
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα αίτια της νόσου του Behcet .

Ποιος επηρεάζεται;

Νόσος Αδαμαντιάδη-Behcet τείνει να είναι πιο κοινή σε χώρες του «δρόμου του μεταξιού» της Άπω Ανατολής, της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου, όπως η Τουρκία, το Ιράν και το Ισραήλ.
Η Τουρκία έχει το μεγαλύτερο αριθμό των περιπτώσεων η νόσος του Behcet. Σε ορισμένα μέρη της χώρας, περίπου 420 άτομα από κάθε 100.000 έχουν προσβληθεί από την ασθένεια.
Νόσος Αδαμαντιάδη-Behcet είναι πολύ πιο σπάνια στην Αγγλία, με ένα έως πέντε άτομα για κάθε 100.000 που πλήττονται που. Οι άνθρωποι της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας προέλευσης πιστεύεται ότι είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο για εκδήλωση της πάθησης, αν και αυτό μπορεί να επηρεάσει όλες τις εθνικές ομάδες.
Σε ορισμένες χώρες, οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν νόσο του Behcet από ό, τι οι γυναίκες. Για παράδειγμα, στο Ιράν, οι άνδρες είναι 20 φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν από ό, τι οι γυναίκες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι η περίπτωση στην Αγγλία, όπου η κατάσταση επηρεάζει άνδρες και γυναίκες εξίσου.
Τα συμπτώματα της νόσου του Behcet μπορεί να αρχίσει σε οποιαδήποτε ηλικία, αν και συνήθως εμφανίζονται για πρώτη φορά όταν ένα άτομο είναι μεταξύ 30 και 40 ετών. Τα συμπτώματα τείνουν να είναι χειρότερη στους άνδρες.

Θεραπεία της νόσου του Behcet

Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του Behcet, αλλά είναι δυνατόν να ελέγχει τα συμπτώματα με φάρμακα που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, γνωστό ως ανοσοκατασταλτικά.
Η ομάδα της υγειονομικής περίθαλψης σας θα δημιουργήσει ένα ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για σας ανάλογα με τα συμπτώματα σας. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι τύποι θεραπείας που απαιτείται ως νόσος του Behcet μπορεί να επηρεάσει πολλά διαφορετικά μέρη του σώματος.
Διαβάστε περισσότερα για την θεραπεία της νόσου του Behcet .

Άποψη

Η νόσος του Behcet είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη. Οι περισσότεροι άνθρωποι με την πάθηση θα βιώσουν επεισόδια όπου τα συμπτώματά τους είναι σοβαρή, που ακολουθείται από περιόδους όπου εξαφανίζονται τα συμπτώματα (γνωστό ως ύφεση). Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ερεθίσματα που προκαλούν έξαρση των συμπτωμάτων έχουν εντοπιστεί.
Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις της νόσου του Behcet, φλεγμονή των οφθαλμών μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης. Υπολογίζεται ότι ένα στα τέσσερα άτομα με νόσο Αδαμαντιάδη-Behcet θα βιώσουν κάποιο βαθμό απώλειας όρασης. Ωστόσο, στο μέλλον αναμένεται ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί μετά την εισαγωγή ενός αριθμού νέων τύπων φαρμάκων.
Φλεγμονή του νευρικού συστήματος, τις φλέβες και τις αρτηρίες, καρδιά ή μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή.Ωστόσο, λόγω του επιπέδου φροντίδας στην Αγγλία, οι θάνατοι από τη νόσο του Behcet είναι πολύ σπάνιες.


Τελευταία αξιολόγηση: 22/08/2012

"ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, Γεννιόμαστε ή Γινόμαστε;"


"ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ,  Γεννιόμαστε ή Γινόμαστε;"
Η ευθύνη του να είσαι Εθελοντής

και η αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση

των καταστροφών


Τις ημέρες αυτές
των εορτών όλοι μας ευχόμαστε να υπάρξει λιγότερος πόνος,
περισσότερο χαμόγελο
σε μικρούς και μεγάλους,
ένας πιο ευχάριστος
και όμορφος κόσμος.

Δεν χωρά αμφιβολία
ότι όλα αυτά
δεν μπορούν
να γίνουν χωρίς την παρέμβαση όλων μας.

Πέραν από το κράτος
ο εθελοντισμός παίζει ένα ξεχωριστό ρόλο
στο να κάνουμε
την ζωή μας καλύτερη...

Το άρθρο που
δημοσιεύουμε σήμερα
έχει αυτό ακριβώς
το θέμα ...

argonafplia.gr
ΠΟΤΕ οι άνθρωποι δεν είχαν τόσα συστήματα ασφαλείας, τόσους μηχανισμούς και  οργανισμούς ασφαλείας όσους σήμερα, μα ποτέ δεν ένιωθαν τόσο ανασφαλείς όσο στην  εποχή μας. Ο ιστορικός του μέλλοντος, σίγουρα θα ονομάσει τον 20ο αιώνα ‘εποχή  της ανασφαλούς ασφάλειας’. Κατά μέσο όρο, σε κάθε Αμερικανό, αντιστοιχούν 20  κάρτες ασφαλείας. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες έχει επιβληθεί η αρχή ‘ουδείς  ανασφάλιστος’ και ‘ασφάλεια από γεννήσεως μέχρι θανάτου’. Παρ’ όλα αυτά ο άνθρωπος καταφεύγει σε ακόμη περισσότερα μέτρα ασφαλείας για τον ίδιο και τα υπάρχοντά  του, κάνοντας αγωνιώδεις προσπάθειες να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

Άρθρο
του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γ. ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ
Διασώστη - Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών Αναπληρωτή  Διευθυντή της  Διεύθυνσης  Σώματος  Σαμαρειτών,  Διασωστών  και  Ναυαγοσωστών του Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού
Επιπλέον οι άνθρωποι των βιομηχανικών κοινωνιών, ζουν μέσα στην αφθονία των υλικών αγαθών κι όμως, δεν είναι ευχαριστημένοι. Η αδηφαγία, κάνει τον άνθρωπο της καταναλωτικής κοινωνίας να μοιάζει με το πτηνό της μυθολογίας που, όσο περισσότερο έτρωγε, τόσο περισσότερο πεινούσε, μέχρι που έφαγε τις σάρκες του.Η σύγχρονη κοινωνία, καταναλώνεται καταναλώνοντας. Ο άνθρωπος των ανεπτυγμένων κοινωνιών, έχασε το αίσθημα του μέτρου και της αυτάρκειας. Για να εξασφαλίσει ένα πλουσιότερο μέλλον κατέστρεψε το παρόν. Και για να κάνει πλουσιότερο το παρόν, κάνει φτωχότερο το μέλλον.

Δεν είναι ότι λεηλάτησε βάναυσα τη φύση, λεηλάτησε ακόμη πιο βάναυσα την ψυχή του. Κι αυτό ήταν η αρχή της ηθικής αλλοτρίωσής του. Οι  επιδιώξεις του έπαψαν να έχουν πνευματικό και ηθικό χαρακτήρα. Στόχος σχεδόν αποκλειστικός, έγινε ο υλικός ευδαιμονισμός. Έτσι σιγά – σιγά ο άνθρωπος άρχισε να  κλείνεται στο 'εγώ’ του. Άρχισε να αποκόπτεται από την ζωή των άλλων. Έπαψε να είναι επώνυμος και έγινε ανώνυμος.

Στην συνέχεια, έχασε και το ιερό δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής. Ζώντας σε χώρους υψηλής ασφάλειας, με σύγχρονη τεχνολογία η προσωπική ζωή του ανθρώπου εύκολα μπορεί να εκτεθεί, να προβληθεί και να προσβληθεί. Κι η προσωπικότητά του να κατασπαραχθεί από την αδηφαγία μιας κοινή  γνώμη  που τρέφεται από το σκάνδαλο.
Όλα αυτά και πολύ περισσότερα ακόμη, στέρησαν από τον άνθρωπο των βιομηχανικών κοινωνιών τον φυσικό ρυθμό. Όλα σήμερα κινούνται με ασθματικό ρυθμό. Ο κόσμος βρίσκεται σε μια συνεχή υπερένταση, με τα νεύρα διαρκώς ‘τεντωμένα’. Γι' αυτό αντιδρά συχνά με βιαιότητα. Λείπει η ηρεμία και η ψυχική γαλήνη.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ γνωρίζει άνθηση η ψυχιατρική και η ψυχανάλυση. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσα φρικιαστικά εγκλήματα χωρίς καμία ουσιαστική αιτία, αλλά για... ψυχαγωγία.

Έτσι, παρά την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, παρά τον συνωστισμό των ανθρώπων, αυτό που λείπει έντονα από όλους σχεδόν τους ανθρώπους, όλων των ανεπτυγμένων κοινωνιών είναι ο ΑΛΛΟΣ. Άνθρωποι υπάρχουν, συνάνθρωποι δεν υπάρχουν. Πολύ δε περισσότερο δεν υπάρχουν Φιλάνθρωποι. Δεν υπάρχουν καλοί Σαμαρείτες. Δεν υπάρχουν Εθελοντές.

Οι συνάνθρωποί μας που υποφέρουν είναι πολλοί, πάρα πολλοί. Άλλοι υποφέρουν από έλλειψη υγείας, άλλοι από αναπηρίες, από τον χαμό κάποιου δικού τους ανθρώπου, από μοναξιά, από εγκατάλειψη, από γηρατειά, από στέρηση οικονομική και άλλες πολλές αιτίες. Υπάρχει πάρα πολύς πόνος στον κόσμο και οι μορφές  του επίσης είναι πολλές. Όλες όμως είναι οδυνηρές και έχουν ανάγκη από την ανάλογη συμπαράσταση των συνανθρώπων, λόγου και έργου.Η συμπαράσταση δεν είναι μόνο οικονομική. Πιο πολύ είναι ψυχική, συναισθηματική, ανθρωπιστική και όχι μόνο θεωρητική αλλά κυρίως πρακτική, ακόμη και με κάποια θυσία αυτού που την προσφέρει.

Την συμπαράσταση αυτή, έρχεται να προσφέρει ο σημερινός ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ. Ο ΑΛΛΟΣ δηλαδή, ο συνάνθρωπος.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ, είναι ο πολίτης εκείνος, ο οποίος αδιάκριτα από ατομική οικονομική ευχέρεια, συμβάλλει προσωπικά ανάλογα με τις ικανότητές του και την κλίση του, στην ζωή της κοινωνίας του, προάγοντας την ποιότητα ζωής για τους άλλους, χωρίς αυτό που κάνει να περιορίζει το ίδιο αυτό δικαίωμα των άλλων.

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, την οποία παράγει ο Εθελοντής, είναι νόμιμο μέσον με το οποίο ο πολίτης δίνει έκφραση στα ανθρωπιστικά ενδιαφέροντά του. Η ευκαιρία για εθελοντική εργασία, σε μια ελεύθερη κοινωνία, είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη.

Όσοι πολίτες αναλαμβάνουν εθελοντικά την διεκπεραίωση κάποιας υπηρεσίας για λογαριασμό άλλων, έχουν το δικαίωμα να περιμένουν ότι, οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες θα σέβονται την δική τους εθελοντική συμβολή, θα τους στηρίζουν και θα τους ενθαρρύνουν.

Όμως ο Εθελοντής φέρει ευθύνη μεγάλη και σοβαρή. Το κράτος, η κοινωνία, κάθε πολίτης, περιμένουν από τον Εθελοντή να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, όταν υπάρξει ανάγκη. Και η ανάγκη δεν βρίσκεται μακριά μας. Είναι ακριβώς δίπλα μας. Για να μπορέσει ο Εθελοντής να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του, οφείλει πρωτίστως να έχει επάρκεια γνώσεων και κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας. Ο  Εθελοντής, ο οποίος αβίαστα έχει προσέλθει σε εθελοντική οργάνωση και αποδεχθεί την ιδιότητά του, είναι υποχρεωμένος να εκτελεί στο ακέραιο το καθήκον του ανά πάσα στιγμή. Δεν νοείται Εθελοντής ή Εθελοντική Οργάνωση, όταν την κρίσιμη στιγμή είναι ανύπαρκτοι.

Ιδιαίτερα οι Εθελοντές που δραστηριοποιούνται σε  υγειονομικές, διασωστικές, κοινωνικές, ανθρωπιστικές οργανώσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, ο άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια, σηκώνει απλώς το χέρι του και ζητάει την βοήθεια, δεν έχει την  πολυτέλεια της επιλογής. Ο Εθελοντής όμως, επέλεξε να είναι αρωγός υγειονομικών ή διασωστικών ή άλλων υπηρεσιών. Και εφόσον το επέλεξε οφείλει να είναι άριστος σε γνώσεις, σε φυσική κατάσταση, σε ετοιμότητα.

Είναι δικαίωμα εύκολο και απλό ο πολίτης να είναι Εθελοντής και να ανήκει σε εθελοντική οργάνωση. Συνάμα είναι ευθύνη, είναι καθήκον, είναι ιδανικό. Ο Εθελοντής μπορεί  με ελάχιστα να κάνει σπουδαία. Μπορεί με ένα χαμόγελο να δώσει ελπίδα, χαρά, ανακούφιση. Με ένα χάδι να δώσει ζεστασιά, σιγουριά, προστασία.
Ο  Εθελοντής  είναι  η  Ελπίδα

Ο Εθελοντής δεν έχει ημερομηνία λήξεως. Δεν φέρει περιστασιακά την  ιδιότητά του. Ο γνήσιος Εθελοντής είναι δια βίου Εθελοντής. Αυτός άλλωστε είναι ο πραγματικός και σύγχρονος εθελοντισμός. Η ευεργετική για το κοινωνική σύνολο  εργασία, η οποία ασκείται από την ελεύθερη βούληση των Εθελοντών.

Την τελευταία δεκαετία, βιώνουμε έντονα την παρουσία των Εθελοντών και των Εθελοντικών Οργανώσεων στην αντιμετώπιση των φυσικών ή μη καταστροφών που  πλήττουν τον πλανήτη μας. Παγκοσμίως σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της I.F.R.C. (International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies) δραστηριοποιούνται περισσότερες από 8.000.000 εθελοντικές οργανώσεις.

Στην χώρα μας την τελευταία διετία, έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, κ.λ.π. περισσότερες από  60.000 εθελοντικές οργανώσεις. Αριθμός πολλαπλάσιος των εθελοντικών οργανώσεων του Γερμανικού Κράτους, το οποίο έχει 6πλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα και διαθέτε  μόνο 14.000 εθελοντικές οργανώσεις. Από τις 60.000  εθελοντικές οργανώσεις της Ελλάδος, πάνω από το 75% υπάρχουν μόνο στα χαρτιά προκειμένου να χρηματοδοτούνται από διάφορες πηγές χωρίς αντίκρισμα.  Από το υπόλοιπο 25% μόνο το 2,5% επιτελούν ημερήσιο ποιοτικό και παραγωγικό έργο, είναι αξιόπιστες και προσφέρουν πιστοποιημένα υψηλού επιπέδου βοήθεια στους πολίτες και στο  κράτος. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ακόμη και ο εθελοντισμός στην Ελλάδα, αποτελεί σε ένα μεγάλο ποσοστό, μέσο διακίνησης χρήματος χωρίς να εξυπηρετεί και κανένας απολύτως σκοπός και χωρίς να ωφελείται κανένας απολύτως συνάνθρωπός μας.

Οι εθελοντικές οργανώσεις ή μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως τελευταία έχει αρχίσει να καθιερώνεται, δραστηριοποιούνται κυρίως σε τρεις μεγάλους τομείς: Στις οργανώσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, στις οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και στις οργανώσεις για την ανάδειξη και διατήρηση των πολιτιστικών εθίμων και μνημείων.

Για να είναι μια τοπική, περιφερειακή ή εθνική κοινωνία οργανωμένη πολύ καλά, θα πρέπει να διαθέτει υποχρεωτικά έναν ικανοποιητικό αριθμό αξιόλογων εθελοντών. Ακόμη και στα πιο προηγμένα τεχνολογικά κράτη, με σύγχρονα μοντέλα διοίκησης και πληθώρα υπηρεσιών, η σχεδόν ακαριαία αντιμετώπιση ενός μεγάλου συμβάντος, ξεκινά από τους ίδιους τους πολίτες ή τις τοπικές εθελοντικές οργανώσεις. Και αυτό γιατί το κράτος δεν μπορεί να βρίσκεται παντού.

Παντού διαπιστώνουμε ότι για την αντιμετώπιση μιας καταστροφής, κινητοποιούνται και εμπλέκονται τρεις κατηγορίες: Οι κρατικές υπηρεσίες, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι πολίτες. Αν με προσοχή εξετάσουμε τα στοιχεία του 2000 που μας δίνει η F.E.M.A. (Federal Emergency Management Agency) των Ηνωμένων Πολιτειών θα διαπιστώσουμε ότι : σε μια δομική κατάρρευση, το 50% της επείγουσας ανταπόκρισης πραγματοποιείται από τους πολίτες που βρίσκονται κοντά στον τόπο του συμβάντος, ενώ το 30%  πραγματοποιείται  από  τις  τοπικές  ομάδες  διάσωσης,  εθελοντικές  και  επαγγελματικές.

Εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι, ανάμεσά μας η αναγκαιότητα ύπαρξης εκπαιδευμένων και γιατί όχι εξειδικευμένων εθελοντών σε θέματα παροχής υγειονομικών και διασωστικών υπηρεσιών είναι αναγκαία. Γιατί το ατύχημα θα συμβεί εκεί ακριβώς όπου δεν το περιμένουμε.Οι εθελοντικές οργανώσεις πρέπει να είναι αρωγοί των κρατικών υπηρεσιών στο κοινωνικοπρονοιακό, ανθρωπιστικό και άλλο έργο. Δεν είναι δυνατόν μια εθελοντική οργάνωση να ζητά να υποκαταστήσει τον κρατικό μηχανισμό. Αλλά και το κράτος, είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει και να βοηθά τις εθελοντικές οργανώσει δίκαια, με σωστή αξιολόγηση και συνέπεια.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος αποτελεί την αρχαιότερη εθελοντική οργάνωση της χώρας μας και την αρχή της δημιουργίας της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα, από το 1877 μέχρι σήμερα, έχει ανταποκριθεί με αξιοθαύμαστη ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε εποχή και σε κάθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, κατατάσσεται στην 18η θέση σε παγκόσμια κατάταξη, μεταξύ 186 εθνικών συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, σε όλο τον κόσμο.

Ο Ελληνικός  Ερυθρός Σταυρός,  είναι  η  μοναδική  εθελοντική  οργάνωση  στην  Ελλάδα,  στην  οποία  οι Εθελοντές  του,  εκπαιδεύονται  και  εξειδικεύονται  στους  τομείς  υγείας,  πρόνοιας,  πρόληψης  και  αντιμετώπισης  καταστροφών, έρευνας και διάσωσης, ναυαγοσωστικής και θαλάσσιας διάσωσης, ανάπτυξης εθελοντισμού, οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος, κ.α. Διαθέτει τμήμα εκπαίδευσης και πέντε διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης της εκπαίδευσης των εθελοντών του. Πρόσφατα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αποτέλεσε την πρώτη και μοναδική παγκοσμίως εθελοντική οργάνωση, η οποία πιστοποίησε την εκπαίδευση των πολιτών και των Εθελοντών, κατά ISO. Μια διεθνή διάκριση, επιβράβευση της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχει στους Εθελοντές Σαμαρείτες, στους Εθελοντές Διασώστες και στους Εθελοντές Ναυαγοσώστες.

Από το 1986 οπότε και δημιούργησε την πρώτη στην χώρα μας πλήρως οργανωμένη εθελοντική Ομάδα Διάσωσης, ακολουθεί το μοντέλο : Προσέλκυση, Εκπαίδευση, Παρότρυνση και Διατήρηση. Χωρίς αυτά τα στοιχεία, χωρίς την εσωτερική εκπαίδευση καμία εθελοντική ομάδα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική. Είναι η μοναδική εθελοντική οργάνωση, στην οποία οι Εθελοντές του, εκπαιδεύονται και εξειδικεύονται στους τομείς υγείας, πρόνοιας, αντιμετώπισης καταστροφών, έρευνας και διάσωσης, ναυαγοσωστικής, κ.α. Διαθέτει τμήμα εκπαίδευσης, και πέντε διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης της εκπαίδευσης των εθελοντών του. Συνεργάζεται στενά με όλες τις κρατικές υπηρεσίες σε διάφορα επίπεδα, καταγραφή αναγκών, σχεδιασμό δράσεων, υλοποίηση, κινητοποίηση εθελοντών, αντιμετώπιση συμβάντων, κ.λ.π.

Υπόδειγμα οργανωμένης, πειθαρχημένης και πιστοποιημένης στην εκπαίδευση εθελοντικής ομάδας, αποτελεί το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρόκειται για την πιο ικανή επιχειρησιακά ομάδα πρώτων βοηθειών και διάσωσης που διαθέτει η χώρα μας, με δεκάδες εθνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποστολές παντός τύπου, χιλιάδες Εθελοντές και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εξοπλισμό.Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχει επενδύσει και επενδύει πολλές  χιλιάδες ευρώ στην εκπαίδευση και εξειδίκευση των Εθελοντών του, γι' αυτό και το ελληνικό κράτος του εμπιστεύεται αναρίθμητες αποστολές υγειονομικού,διασωστικού, ανθρωπιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.


Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΛΗ

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΛΑΙΚ ΣΤΟ ΦΒ ΑΛΛΑ ΜΠΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΗΓΕΝΕΤΕ ΔΕΞΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ .......ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΜΑΙΛ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ 

ΖΗΤΑΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΕΛΕΙΠΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΣ Κ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΟΓΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΑ Κ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ..ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΛΟΓΟ ΜΑΣ Κ.Ε.Φ.Ι ΑΙΤΩΛΙΑΣ 34_35 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ , ΤΟ ΘΕΛΩ ΜΑΣ Κ Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΠΟΙΩΝ    ΓΙΝΕΤΕ .........ΖΩΗ ......

Ο Εθελοντισμός δεν έχει όρια


Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ

Ο Εθελοντισμός δεν έχει όρια

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ         Είναι κοινός τόπος πλέον ότι στη σημερινή τεχνοκρατούμενη κοινωνία, με τους ξέφρενους και αγχωτικούς ρυθμούς ζωής, με τους ανάλγητους νόμους της αγοράς και της στυγνής οικονομικής συνδιαλλαγής και με την άμβλυνση των ηθικών φραγμών, η έννοια του ανθρωπισμού έχει δυστυχώς παραμεριστεί στην καρδιά και στο νου των σύγχρονων ανθρώπων. Ο εθελοντισμός ως μια έκφραση του ανθρωπισμού έχει και αυτός υποστεί σταδιακή αλλοίωση τόσο ως προς την ένταση του στις διάφορες εκδηλώσεις του, όσο και ως προς το περιεχόμενό του. Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.         Η αξία του εθελοντισμού είναι δεδομένη. Χρειάζεται όμως να ενισχυθεί και να προστατευθεί από υστερόβουλες ενέργειες εκμετάλλευσης. Το επίκεντρο του εθελοντισμού είναι η προστασία της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, καθώς μέσα από τον εθελοντισμό καθρεπτίζεται η εικόνα του εαυτού μας. Κινητήριος δύναμη του εθελοντισμού πρέπει να είναι η αγάπη και η συμπαράσταση στον συνανθρωπό μας που υποφέρει και ζητά βοήθεια. Ο εθελοντισμός είναι κάτι παραπάνω από ένα κίνημα όπως προβάλλεται στις μέρες μας. Δεν έχει ούτε χρονικά όρια, ούτε πεπερασμένους τόπους και τρόπους εφαρμογής, ούτε στοχαστικούς και φιλοσοφικούς ορισμούς. Ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς. Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να γίνει είναι να δει κανείς τον εαυτό του στον συνάνθρωπό του. Ο εθελοντής βάζει τον εαυτό του στη θέση του συνανθρώπου του και «παίρνει» «προσφέροντας». Προσφέροντας οικονομική βοήθεια, προσφέροντας ένα καλό λόγο, προσφέροντας λίγη βοήθεια, προσφέροντας κάθε είδους συμπαράσταση, προσφέροντας λίγο χρόνο, προσφέροντας λίγη αγάπη.         Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε λίγο απ΄ αυτό που μας περισσεύει. Απ' αυτό που χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορούμε να δώσουμε. Όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε. Όλοι μας μπορούμε έτσι να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό. 
Βασίλης Χ. Μπογιατζής Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ.